• Emailinfo@plentus.si
  • AddressCerknica | Ljubljana | Zreče
  • Open Hours041/939-111
  • Emailinfo@plentus.si
  • AddressCerknica | Ljubljana | Zreče
  • Open Hours041/939-111

Pravila zasebnosti pri Plentus d.o.o.

Zasebnost in piškotki

Vaša zasebnost je za nas pomembna. Cenimo vaše zaupanje ter se zavezujemo k varovanju in ohranjanju osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali. Ta dokument je sestavni del Splošnih pogojev Plentus d.o.o. Dokument je lahko občasno posodobljen in opisuje, kako uporabljamo in obdelujemo vaše osebne podatke in kako uporabljamo piškotke, vi pa se s sprejemom teh Pravil zasebnosti s tem strinjate.
Prav tako vam dokument pove, kako nas lahko kontaktirate, če imate vprašanja o svojih osebnih podatkih.
Plentus d.o.o ponuja casting storitve prek svojih spletnih strani in web/facebook strani ter prek drugih spletnih platform, kot so povpraševanja in sodelovanja s strani partnerjev Plentus d.o.o in družbenih medijev.

Izjava o zasebnosti

Kakšne vrste osebnih podatkov uporablja Plentus d.o.o?

Ko se vpisujete v bazo, boste morali vnesti: svoje ime, priimek, naslov, telefonsko številko, e-poštni naslov, svojo fotografijo, datum rojstva, bravo las, bravo oči, konfekcijsko številko, številko noge, višino, hobije, izkušnje in podrobnosti o želenem udejstvovanju na področju snemanja, nastopanja pred kamero in fotoaparatom, nastopanjana odru. V primeru, da prijavljate osebo mlajšo od 16 let, mora to opraviti starš ali skrbnik in navesti svoje kontaktne podatke in podatke o otrocih.
Za lažje upravljanje s svojimi snemanji, avdicijami odprete svoj uporabniški profil. To vam omogoča, da shranite svoje osebne nastavitve in pregled že opravljenih aktivnosti. Uporabniški profil z vsemi možnostmi uporabe aplikacije je plačljiv. Osnovni vpis je brezplačen.

Zakaj Plentus d.o.o. zbira, uporablja in obravnava vaše osebne podatke?

1. Zato da vam lahko omogoči snemanje, nastop pred kamero ali fotoaparatom, ali na odru. Primarno bodo vaši osebni podatki uporabljeni za upravljanje z vašim spletnim profilom in prijavami na snemanje.

2. Servis: Nudimo mednarodne storitve za stranke 24/7. Izmenjava vaših podatkov znotraj Plentus d.o.o. in poslovnimi partnerji nam omogoča hiter odziv, ko nas potrebujete, ko vas potrdimo za snemanje – vključno s pomočjo pri vprašanjih in iskanju možnosti snemanj.

3. Upravljanje uporabniškega profila: Ponujamo vam Uporabniški profil – na naši spletni strani. Priskrbljene informacije uporabljamo v skladu z namenom, zaradi katerega ste nam jih dali v upravljanje, kar vam omogoča, da upravljamo oz. vam pomagamo do uresničitve vaših želja na tem podrročju, da vas obvestimo o posebnih snemanjih, izobraževanjih, avdicijah, novostih, da vam poenostavimo upravljanje nadaljnjih prijav na snemanja, vaših osebnih nastavitev in pregled preteklih snemanj.

4. Komentarji strank: Plentus d.o.o lahko uporabi vaše osnovne kontaktne podatke, da vas zaprosi, da napišete oceno svoje izkušnje s ciljem izboljšave storitve Plentus d.o.o.

5. Marketing: Prav tako Plentus d.o.o uporabi vaše podatke za marketinške aktivnosti, kot je dovoljeno v skladu z zakonom. Na primer:
Ko opravite vpis pri Plentus d.o.o ali ustvarite Uporabniški profil, lahko posredovane informacije Plentus d.o.o uporabi, da vam pošilja novice o podobnih ponudbah, izdelkih in storitvah.

Prav tako lahko Plentus d.o.o strankam pošilja redna glasila po e-pošti in sms-ju.

V vsakem trenutku se lahko odločite, da se odjavite iz tržnega komuniciranja.
Glede na informacije, ki jih delite z Plentus d.o.o, lahko Plentus d.o.o individualizira ponudbe, ki bodo prikazane na naši spletni strani ali na spletnih straneh tretjih oseb, vključno z družbenimi omrežji.
Včasih Plentus d.o.o. ponudi strankam, da sodelujejo v raziskavah. Morebitne dodatne osebne podatke, ki jih posredujete Plentus d.o.o kot del raziskave, bo Plentus d.o.o. uporabljal samo z vašim posebnim soglasjem.

6. Ostala komunikacija: Obstajajo lahko drugi primeri, ko Plentus d.o.o stopi v stik z vami po e-pošti, po pošti, po telefonu ali vam pošlje sporočila, odvisno od tega, katere kontaktne podatke ste delili z nami, kot na primer:
Če še niste zaključili profila na spletu, vam lahko po e-pošti pošljemo opomnik, da dokončate svoj profil. Menimo, da so za vas te dodatne usluge koristne in da vam ta dodatna storitev omogoča, da nadaljujete z vpisom ali prijavo, ne da bi morali znova vnesti ali izpolniti vse podrobnosti.
Ko uporabite naše storitve, vam lahko pošljemo vprašalnik ali vas povabimo, da opišete svoje izkušnje z Plentus d.o.o.
Pošljemo vam lahko tudi drugo gradivo, povezano z vašim profilom ali vpisom, na primer, kako stopiti v stik z Plentus d.o.o, če boste potrebovali pomoč, ali povzetek predhodnih snemanj, ki ste jih naredili prek Plentus d.o.o.

7. Odkrivanje in preprečevanje goljufij: Vaše osebne podatke lahko Plentus d.o.o uporablja za odkrivanje in preprečevanje goljufij in drugih nezakonitih ali nezaželenih aktivnosti.

8. Izboljšave naših storitev:
Vaše osebne podatke Plentus d.o.o. uporablja za analitične namene, za izboljšanje funkcionalnosti in kakovosti svojih storitev, za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in za izboljšanje možnosti za vaša snemanja.

Kako Plentus d.o.o. uporablja družbena omrežja?

Plentus d.o.o. uporablja družbena omrežja za promocijo ponudbe/ povpraševanj svojih partnerjev/projektov in promocijo ter izboljšanje lastnih storitev.
Poleg izvajanja teh funkcij, Plentus d.o.o. uporablja družbena omrežja z vzdrževanjem uporabniških računov na več družbenih omrežjih in zagotavlja aplikacije. Te storitve vam omogočajo, da si izmenjujete informacije z Plentus d.o.o.

Kako Plentus d.o.o. deli vaše podatke s tretjimi osebami?

V določenih okoliščinah lahko delimo vaše osebne podatke s tretjimi osebami.

1. Pri obisku pri nas ali uradnem zastopniku, ko se fotografirate, snemate posredujemo vaše kontakte v obravnavo sodelujočim partnerju/partnerjem pri procesu za omogočanje čim boljše vaše vizualne in pisne predstavitve. V obravnavo za izboljšanje profila in povečanje možnosti. Podatke z vašim privoljenjem posredujemo tudi svetovalcem za vašo nadaljno kariero.
2. Pred in po snemanju, vaše kontakte posredujemo našim poslovnim partnerjem za uskalditev kostumskih prob, snemanja, preverjanja ustreznosti, časovne razpoložljivosti.
Vaše podatke posredujemo pogodbenim sodelavcem za izdelavo pogodb- vsakič znova za vsak potrjeni projekt. Za vsak projekt posebej posredujete način – kako želite izplačilo in vse podatke, ki so potrebni za to izplačilo. V pogodbi se določa namen in uporaba vaše podobe.
3. Ponudniki storitev – tretje osebe: Plentus d.o.o. lahko koristi storitve tretjih oseb za obdelavo vaših osebnih podatkov za zgoraj navedene namene in za novosti, ki vam bodo izboljšale možnosti pri vašem udejstvovanju. Na primer, lahko uporabimo ponudnike storitev za pošiljanje informacij glede snemanj, režiserjev, vaših ocen, vaše zgodovine prijav, posredvanih podatkov s strani vas in naših partnerjev. V kolikor situacija zahteva, lahko delamo tudi s ponudniki plačilnih storitev tretjih oseb, kar olajša delovanje. Sodelujemo tudi s ponudniki oglaševalskih storitev za namene trženja svojih storitev na drugih platformah ali z drugimi ponudniki za analitične namene in namene razvoja specializirane programske opreme. Te tretje osebe (t. i. pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov) bodo s sporazumi o zaupnosti in pogodbo o pogodbeni obdelavi osebnih podatkov zavezane k varovanju vaših osebnih podatkov po enakih standardih, kot jih zagotavlja Plentus d.o.o., osebne podatke pa bodo lahko uporabljale le za namene, ki jih opredeljujejo ta Pravila zasebnosti.
Naši poslovni partnerji: Sodelujemo tudi s partnerskimi spletnimi stranmi/ režiserji /produkcijami/filmskimi institucijami/televizijami po vsem svetu za večje možnosti vašega in našega udejstvovanja na tem področju.
Pristojni organi: Plentus d.o.o. lahko posreduje vaše osebne podatke državnim organom, če tako od nas zahteva zakon ali podzakonski predpis. Te zahteve vključujejo izvrševanje pravnomočnih sodnih odločb, ki izhajajo iz pravnih in kazenskih postopkov. Plentus d.o.o. lahko tudi razkrije vaše osebne podatke, če je to v skladu z zakonom nujno potrebno za namene preprečevanja, odkrivanja ali pregona kaznivih dejanj.
Kako Plentus d.o.o. uporablja Komentarje strank?
Po vašem potovanju vas lahko Plentus d.o.o. pozove, da napišete komentar. Z izpolnitvijo komentarja se strinjate, da je komentar skupaj z vašim imenom dovoljeno prikazati na naših spletnih straneh, v družbenih omrežjih, na drugih spletnih straneh ali na spletni strani našega poslovnega partnerja.
Kaj je piškotek?
Piškotek je majhna količina podatkov, ki jo spletna stran namesti na vašem računalniku in ponovno prejme, vsakokrat ko dostopate do drugega dokumenta na isti spletni strani. Piškotki se uporabljajo predvsem zato, da je mogoče identificirati vsakega uporabnika oziroma ga ločiti od množice drugih uporabnikov, ki sočasno uporabljajo isto spletno stran. Gre torej za računalniški način prepoznavanja identitete.
Nekateri piškotki se izbrišejo, takoj ko zaprete brskalnik. Ti piškotki se imenujejo sejni ali začasni piškotki, saj trajajo le toliko časa, kolikor dolgo traja posamezna seja, in se po koncu seje ne hranijo več. Tovrstni piškotni navadno vsebujejo le identifikacijsko kodo, ki jo lahko prepozna le tista spletna stran, ki je piškotke namestila. Uporabljajo se na primer zato, da je možno ugotoviti, kje ste se ustavili pri izpolnjevanju profila.
Vsaka spletna stran lahko dostopa le do piškotkov, ki jih je ta spletna stran shranila, ne more pa dostopati do podatkov drugih spletnih strani.
Plentus d.o.o. piškotki:
Več o piškotkih Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage
Googlov pravilnik o zasebnosti: https://www.google.com/policies/privacy/
Facebook
Facebookov spletni svetilnik (web beacon) koristimo za potrebe oglaševanja. Ta spletni svetilnik uporablja piškotek “fr”, da identificira uporabnika in brskalnik. Hrani se 90 dni. Uporabljamo tudi Facebook Login (možnost prijave v spletno stran s pomočjo Facebook računa) za hitrejši in lažji nakup.
Več o Facebookovih piškotkih: https://www.facebook.com/policies/cookies/
Facebookova pravila zasebnosti: https://www.facebook.com/about/privacy
VARNOST
Kakšne varnostne postopke uporablja Plentus d.o.o. za zaščito vaših osebnih podatkov?
V skladu s slovenskimi in z evropskimi predpisi o varstvu podatkov Plentus d.o.o uporablja primerne postopke za preprečitev nepooblaščenega dostopa in zlorabe osebnih podatkov.
Plentus d.o.o uporablja ustrezne sisteme in postopke za varovanje in zaščito osebnih podatkov, ki jih posredujete. Plentus d.o.o uporablja tudi varnostne postopke in tehnične in fizične omejitve za omejevanje dostopa do in uporabe osebnih podatkov na strežnikih Plentus d.o.o. Samo pooblaščeno osebje ima dovoljenje za dostop do osebnih podatkov pri opravljanju svojega dela.
Otroci
Storitve, ki jih ponuja Plentus d.o.o, so namenjene tudi staršem otrok do 16 let, zato je tudi prijava v sistem temu primerna. Uporaba katere koli od naših storitev je dovoljena le z veljavnim soglasjem staršev ali skrbnika.
Kontakt
Kako lahko nadzorujete osebne podatke, ki ste jih posredovali Plentus d.o.o?
Vedno imate pravico, da pregledate osebne podatke, ki jih Plentus d.o.o. hrani o vas. Lahko zahtevate pregled svojih osebnih podatkov, tako da pišete na: Plentus d.o.o. , Primšarjeva ulica 3, 1380 Cerknica. Prosim, da pošto naslovite z: “Zahteva za osebne podatke” in priložite kopijo osebne izkaznice, ki nam pomaga preprečiti nepooblaščene dostope do vaših osebnih podatkov. Na kopijo osebne izkaznice se podpišite. Če želite fotokopije osebnih podatkov prejeti na drug naslov, kot je naveden na vaši osebni izkaznici, to izrecno zapišite v zahtevi.
Če ste odprli Uporabniški profil, lahko osebne podatke, ki jih Plentus d.o.o. hrani o vas, dopolnjujete tako, da nam pošljete na mail info@plentus.si nove podatke nujno morate navesti še vaš gsm, ime in priimek – da lahko vse odstranimo. Mail pošljete iz maila s katerim ste se prijavili v sistem.
Na Plentus d.o.o. lahko naslovite tudi zaprosilo za odstranitev vaših osebnih podatkov iz baze podatkov o strankah, ki ga nam pošljete z e-pošto na: mail info@plentus.si. Mail pošljete iz maila s katerim ste se prijavili v sistem naslovljeno z “Zahteva za odstranitev osebnih podatkov” – nujno morate navesti še vaš gsm, ime in priimek – da lahko vse odstranimo.
Vaše pripombe na obdelavo vaših osebnih podatkov na spletni strani Plentus d.o.o nadzoruje obdelavo osebnih podatkov na svojih spletnih straneh in aplikacijah. Če imate predloge ali pripombe o teh Pravilih zasebnosti, prosimo, pošljite e-pošto na: info@plentus.si.
Plentus d.o.o. se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost, deloval v skladu z zakonskimi predpisi in storil vse, kar je v njegovi moči, da zaščiti vaše podatke. Osebne podatke, ki jih boste posredovali, bo Plentus d.o.o. uporabil le tako, kot je navedeno v prejšnjih točkah. Plentus d.o.o. nima namena in ne bo pošiljal sporočil in obvestil z neprimerno vsebino.
Spletna stran Plentus d.o.o. vsebuje povezave na spletne strani drugih organizacij, podjetij ali oseb. Plentus d.o.o. ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino teh spletnih strani. Povezave so vzpostavljene v dobri veri pomagati strankam, ki jih zanima področje delovanja Plentus d.o.o.
Plentus d.o.o. lahko kadarkoli spremeni, prilagodi, doda ali odvzame dele teh Pravil zasebnosti, zato vas vabi, da zaradi morebitnih sprememb občasno spet pregledate vsebino Pravil zasebnosti. V primeru bistvenih sprememb Pravil zasebnosti vas bomo o tem obvestili po e-pošti ali prek vašega Uporabniškega profila –Vaša nadaljnja uporaba spletnih strani in storitev Plentus d.o.o. po spremembi pogojev iz Pravil zasebnosti bo pomenila, da se s spremembami strinjate.
Plentus d.o.o., dne 01.10.2018

Zapri